Reklama

Lidské pozůstatky lákají turisty

Jestli vás už tolik nebaví návštěvy památek typu zámky a kosteli, tak pro vás máme jeden zajímavý tip. Kostnice v Kutné Hoře je unikátním pietním místem, které zdobí více než 60 tisíc lidských ostatků.


Reklama

SU: Při našich cestách za památkami jsme zavítali i do Kutné Hory, do města, které oplývá svou bohatou historií. Navštívili jsme především jedno zajímavé a pietní místo, Kostnici.

Vendula Krůlová,  pracovnice PR: "To místo už je tady od středověku s tím, že počátky vlastně osídlení jsou ještě starší. Nicméně kostnice vznikaly po celé Evropě a tady u nás máme ostatky hlavně z doby husitské, takže z období válek, ale taky z morových ran a poté lidé, kteří zde chtěli být pohřbeni, protože to bylo jakési svaté pole, kde je navíc než 60 tisíc lidských ostatků."

SU: V místě je k vidění erb rodu Schwarzenbergů a také fenomenální lustr z kostí.

Vendula Krůlová, pracovnice PR: " Tak s celým tím nápadem vyzdobit Kostnici přišel už Jan Blažej Santini Aichel, který dostal za úkol přestavět Kostnici. Takže to můžete vidět ty girlandy neboli ověsy. Ale ty takzvané dekorativní prvky jako je lustr, náš erb a zbylé vyhotovil řezbář František Rint z České Skalice v podstatě na zakázku rodu Schwarzenbergů."

Dnes místo slouží především k moderní turistice a zavítají sem každý den stovky návštěvníků a zvědavců. Přes zimu můžete Kostnici navštívit do 4 hodin odpoledne. Během hlavní sezóny je pak otevřeno ž do 6 hodin. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu