Reklama

To je počteníčko! Na nádraží v Hradci Králové vznikla knihovnička

​Začíst se do stránek knih nebo časopisů je možné na královéhradeckém koupališti Flošna. Knihovna města Hradce Králové tam totiž zpřístupnila veřejnou knihovničku s tituly pro děti i dospělé. Po velmi pozitivní odezvě se bude instalovat další. A to v budově hlavního nádraží v Hradci Králové.


Reklama

Su: Nudíte se, když čekáte na vlak? Na hlavním nádraží v Hradci Králové si můžete toto čekání zpříjemnit. A to třeba přečtením zajímavé knížky.

Sy:, Petr Bedlivý, vedoucí oddělení obchodního, Správa železniční dopravní cesty: „Správa železniční dopravní cesty se vlastně už více než před rokem zapojila do právě projektu „Kniha do vlaku“, kterou původně iniciovala vlastně městská knihovna v Mikulově. K dnešnímu dni už je do tohoto projektu zapojeno 84 železničních stanic.“

V knihovničce naleznou krásné knihy jak dospělí, tak i nejmenší čtenáři. Pro dospělé jsou připraveny detektivky a romány, pro děti pohádky i dobrodružné příběhy. Jak tedy nová půjčovna knížek funguje?

Sy: Soňa Neubauerová, vedoucí oddělení Public Relations, Knihovna města Hradec Králové: Myslím si, že bude fungovat bez problému, protože už funguje i na jiných nádražích, téměř 4 roky. Lidé si mohou přijít, cestující si knížku půjčí, bud ji budou číst tady v hale nebo si ji vezmou do vlaku a vrátí ji na jiném nádraží, kde knihovna je také, nebo si ji mohou i odnést domů a až pojedou příště vlakem, tak knížku vrátí.

Knihovna musí svůj knihovní fond obměňovat, bude tedy knížky na nádraží kontrolovat a doplňovat a dá tak knížkám, které zbývají, druhou šanci a druhý život. 

Anketa

Od projektu „kniha do vlaku“ se slibuje, že zpříjemní cestování vlakem a zároveň se i rozšíří užívání knížek v dnešní době internetu. VL TV V1

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu